Annons
Annons


Dots and thoughts of #MeToo…


IMG_3593
IMG_3608
IMG_3584
IMG_3605
IMG_3606
IMG_3601

Landade precis i soffan efter en trerätter middag med Swarovski på Berns med härliga bloggkollegor. Vi hade super trevligt vid mitt bord och pratade om olika beteenden hos människor och självklart kom #Metoo upp.. Som ni redan vet så har det hänt så otroligt mycket sen jag uppdaterade här sist och helt ärligt så har jag inte vetat hur jag ska bemöta hela #metoo grejen här i bloggen. För mig är det ett otroligt personligt, svårt ämne att prata om. Mäns systematiska våld och övergrepp på kvinnor och överlag hur män väljer att se på och bemöta kvinnor. Jag har tyvärr som många andra råkat ut för en del grejer själv men också bevittnat saker som hänt personer i min omgivning. Helt ärligt så är jag inte alls redo att bemöta dessa ämnen här ännu, det är fortfarande öppna sår som inte läkt och saker som jag bearbetar dagligen.

Annons

Wow vad inspirerad jag blivit över alla starka kvinnor där ute vars upplevelser de vågat dela med sig utav. Man blir ju otroligt rörd av alla modiga qvinns där ute och samtidigt väldigt skrämd när man fått inse i vilka proportioner det faktiskt rör sig om och att behöva inse att detta konstanta våldet och övergreppen mot kvinnor världen runt om är så inrotat och strukturellt att det nästan skrämmer livet ur mig. Det kryper under huden på mig så äcklad jag blir utav världen och hur den ser ut. Att vi funnit oss i detta så länge (typ under hela de olika könens existens). Det är också otroligt ledsamt när man hör olika mäns reaktioner på det hela och hur de slingrar sig och kommer med ihåliga ursäkter och förlåt i social media, eller andra som inte ens blir rörda i ryggen och väljer att fortsätta på samma svinaktiga spår. Det gör en ledsen och hopplös. En annan idiot sitter i direktsänd tv typ och säger idiotiska saker som att fulla ”farbröders” tafs ska man typ ta som tjej… eller vad han nu sa. Hur skev är den här världen egentligen och hur ska vi nu förändra den till det bättre? Jag vet inte svaret men en sak är säker för mig och det är att jag är trött på att vara tyst och anpassa mig efter idioter som tänker med könet innan hjärna. Jag tänker inte vara tyst och passiv längre.

  • Går du och bär på någon tung upplevelse och vill prata med andra likasinnade så har det s flera #Metoo grupper på facebook där du helt anonymt om du så vill kan del med dig. Grupperna är helt privata och slutna så det är bara de som är medlemar som kan se innehållet i gruppen. Sök på #Metoo på facebokk så hittar du nog.
  • Har du råkat ut för någonting så finns det flera ställen att vända sig till. Kvinnofridslinjen hittar du här.
  • Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld, du hittar dom här.
  • Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, är den enda riksorganisationen i Sverige som jobbar enbart för och med kvinno- och tjejjourer. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden med drygt 100 medlemsjourer som ger stöd och skydd åt kvinnor, tjejer och barn som utsatts för mäns och killars våld, samt åt kvinnor i lesbiska och bisexuella relationer. Du hittar roks här.

Follow me on Bloglovin and Instagram

2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar