Annons
Annons


Winter skin & Hair


Nu när vintern officiellt är här så tycker jag att det är på sin plats med en liten skönhetsuppdatering. Jag kör ju stenhårt på den koreanska 10 stegs metoden då den funkar så himla bra på mig. Det finns självklart flera olika modeller och korta varianter då man kanske inte alltid har tid för 10 steg.

Annons

Jag har uppdaterat med nya produkter och jag har fyllt på gamla favoriter.

ACO – Micellar cleansing water

Tidigare så har jag använt swiss clinics gelbaserade variant men också biodermas. Båda har jag varit jätte nöjd med men jag har otroligt känslig hy och känt att de båda varit lite för starka. Denna nya från ACO har känts så mycket skonsammare mot min hy. Jag brukar spraya den i ansiktet ett par sprut när jag har haft smink en hel dag och torkar bort med en sminbortagningsvåtservett. Väldigt effektivt sätt att få bort smink. För er som inte vet så är micellar water the shit! Den drar till sig smuts som en magnet och lämnar hyn rengjord och icke irriterad.

Masque BAR – Charcoal peel mask

Allt som innehåller kol är the shit för ansikte. Jag har en peeling mask som jag använder ett par ggr i veckan som är magisk. Jag kan ha typ blemmor och förstorade porer och kolet bara dämpar och tar bort allt det där. Tar bort död hud och lämnar en len och synligt rengjord hy. Aktivt kol drar bakterier, gifter, kemikalier, smuts och andra mikropartiklar till ytan av huden vilket hjälper dig att uppnå en fin och jämn hy. Denna mask bör man dock bara köra på sina problem zoner. Jag kör mest näsan, kinderna, pannan och hakan. Den kan ju göra lite ont när man ska lossa på den så tänk på att undvika typ områden som runt ögon, hårfäste samt tiningen d’är huden oftast är lite tunnare.

Yves Rocher – Elixir Jeunesse

Den här serien är ny för mig men jag älskar den redan. Den är gjord på en utav de sjukaste växterna som växer ute i öknen. Ingen vet hur den får vatten och klarar de extrema temperaturskillnaderna men där står den grön och fin. Så ni kan ju bara tänka er vad dessa produkter har för fantastiska egenskaper. Ögonkrämen är min stora favorit. Jag har länge letat efter en kräm som funkar under mina ögon och som ger ett piggare utseende. Tuben har på appliceringsytan har 3 st kulor som hjälper till att fördela krämen samt lämnar en kyld känsla på huden. Man kan ha den i kylskåpet så den är riktigt kall men jag har den i badrumsskåpet vilket funkar toppen med.

Swiss Clinic Serum

Jag gillar verkligen swiss clinics produkter. Dom funkar verkligen bra för mig. Det här serumet har jag använt sedan innan sommarn och den är har precis alla de egenskaper man vill åt i ett serum. Serumet har en högkoncentrerad formula med fem hyaluronsyror och fem peptidkomplex Den höga koncentrationen av dessa högeffektiva ingredienser med anti age-egenskaper främjar en intensiv återuppbyggnad av huden genom att bevara elasticiteten och motverka att huden blir slapp.

Min nya grej är att blanda olika serum. Det kanske man inte får men jag tycker det funkar toppen för mig beroende på vad de har för egenskaper såklart men man bör ha lite koll så man inte blandar sånt som kan slå ut varandra och för det bör man vara lite kunnig inom området.

Cicamed – Collagen boost mask golden edition

Anisktsmask är min stora favorit bland produkterna. Jag lägger typ en mask varannan dag, det är ju så skönt och du får resultat på en gång. Denna guldmask är en så man kan ha under som sin primer innan sminket. Den har en omedelbart uppstramande effekt och ger en fantastisk lyster. Kombinationen av ekologiska örter, vitaminer, antioxidanter, koffein och alger ger omedelbara resultat. Masken är multifunktionell och kan även användas som en lystergivande booster, primer eller fuktserum för att få en fastare och mer ungdomlig hy året runt. Det är min go to när jag känner att hyn känns trött och slapp och funkar toppen plus att man blir alldeles guldig och fin i ansiktet.

Marc Anthony –  Hydrating Coconut & Shea dry styling oil

Sen jag bestämde mig för att gå 100% naturell med mitt hår (ingen shampoo och balsam med skit innehåll, ingen värme, inget utslätande och så mkt ekologiskt som möjligt) så har torra håroljor varit min stora räddning. Jag byter gärna ofta och testar nytt för att håret inte skall vänja sig för mycket. Den här från Marc Anthony har snabbt blivit en stor favorit. Mitt hår kan lätt bli frizzigt och bli torrt och då går det lättare av också. det vill man ju inte så torrolja är ett grymt sätt att motvera det på. Den här oljan är rik på shea smör och kokos som är som mat för håret. Även om du inte har afro så kan jag rekomendera denna. Den tynger absolut inte ner håret  eller så utan den sjunker in i håret bra utan att lämna en fet yta.

 

Har ni några vinterfavoriter eller andra favoriter när det kommer till skönhet och hår så är ni varmt välkommna att dela med er i kommentarerna.

 

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar