Annons
Annons


Sisterhood


Jag satt och tänkte på det här året som gått efter middagen med mina vänninor Ingrid och Abena igår kväll. Vad har jag lärt mig? Och vad tar jag med mig till nästa år? Dessa två kvinnor tar jag definitivt med mig. Abena har jag känt ett tag nu men det är inte förrän i år som vi verkligen hängt. Ingrid träffade vi en spontan utekväll på at six. Sen dess så försöker vi ses 1 gång i månaden allafall för häng.

Annons

Jag är uppväxt i en vit kommun. Det bodde på den tiden nästa inga svarta människor eller ens människor med utländskt påbrå på Lidingö. Så alla mina vänner på förskolan var ju vita och blonda. När jag sen började skolan så var det inte så jätte mycket annorlunda där, inte i min årskurs allafall. Med det berättat så har jag inget emot min uppväxt eller de jag växt upp omkring.

Men det är inte förrän i vuxen ålder som jag insett hur stort mitt behov har varit av att få umgås med andra som ser ut som jag. Nu kanske ni undrar vad jag får ut av att umgås med olika hudfärger? Men det är så viktig att få känna igen sig bland andra likasinnade eller andra som ser ut som en själv. Jag har liksom känt att det saknas nåt men har haft svårt att pinpointa exakt vad jag behöver.

För första gången så har jag två vänninor som jag delar lika bakgrund med och det är verkligen himla fint faktiskt att få känna riktig samhörighet.

Det är också en stor anledning till varför jag fortsätter blogga… för er!!! Det finns inte många som ser ut som jag i min bransch idag. Därför är det så viktigt för mig att finnas här för er. Jag älskar att läsa era fina kommentarer och peppande ord dom driver mig till att bli bättre för er.

Vad har ni lärt er i år? Och vad tar ni med er från detta år in till nästa? Hojta gärna i kommentarerna nedan. Jag vet att flera tycker det har varit lite knepigt med kommenteringen här på bloggen. Men du behöver inte ett inlogg till disqus du kan kommentera som gäst men du måste skriva din kommentar först så dyker gäst alternativet upp.

⠀⠀

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar