Annons
Annons


Pigment förändringar, fina linjer och tilltäppta porer?


41099422094_d98b6d7e27_o

(Ursäkta mina röda ögon, pollensäsongen är ju här)

Jag vet att jag har blivit välsingnad utav högre makter och mammas fantastiska gener med super bra hy. Men självklart tillkommer ålderstecken och annat med den livsstil man har. För några veckor sedan så fick jag för mig att jag skulle gå på portömming på akademikliniken för jag kände att min hy var så oren och att jag hade så mkt tilltäppta porer och jag tänkte att det skulle hjälpa. Men under pressveckan så besökte jag Mildh Press pch deras kunder ZO skin health var på plats och utförde behandlingar så jag pratade med dom och frågade vad dom tyckte. Eftger att jag fått beröm för min fina hy så pratade vi om ålderstecken och jag visade mina begynande rynkor i pannan (oroa er inte det ska botoxas bort strax) dom tyckte det var lungt och att de kan stävjas med microneedling, kemisk peeling bla. Men vi pratade framförallt om tilltäppta porer vilket jag har massor utav plus att jag med mitt mörka pigment lätt får pigmentsfläckar. Så efter att de berättat lite bakgrund om märket och jag om mina hudvårdsrutiner så  skräddarsydde dom en fin rutin som skall hjälpa mig att förbättra min hy och framförallt öppna de tilltäpta porerna samt minska på de fläckar jag fått utav solen.

Annons

IMG_1013 kopia
I min rutin ingår en gelrengöring (foamacleanse) som jag kör både dag och natt. Jag använder alltid en exfolierande svamp för att förbereda lite innan jag kör scruben. Denna rengöring har antioxiderande, inflammationsdämpande och fuktgivande effect.

Scruben (offects exfoliating polish) scruben är väldigt mjuk och skonsam så att man ska kunna avända den dagligen. Den innehåller magnesiumkristaller som exfolierar bort döda hudceller. Den innehåller vitamin A, C, E och C ester. Så här i börja så använder jag den mycket, ca 5 ggr i veckan. Tycker den är sååå skön att skrubba med. Så får vi se om jag behöver trappa ner på den.

Efter srubben så tvättar jag rent ansiktet med TE pads (blemish pore treatment). Den innehåller bla 2% salicylsyra som ska hjälpa och dämpa överflödig talgproduktion och stabilisera den. Jag är väldigt fet och glansig i  T zonen så den skall också ha en mattande effekt. Den innehåller även växtextrakt som reducerar och lindrar irriterad hud.
27947968398_b3dcaf6673_o

Här ser man rätt tydligt att jag har tilltäppta porer.
Efter padsen så kör jag en leransiktsmask som drar upp fett och smuts som samlats i porer. Den här ansiktsmasken har magiska egenskaper vill jag lova och kan användas på två olika sätt. Du kan lägga ett tunt lager i hela ansiktet och ha den på i 20 minuter och sedan tvätta bort eller så kan man punkt använda den. Då lägger du den på de eventuella finnar eller porer över natten och vips så är finnen borta på morgonen efteråt, magi helt enkelt… Inte riktigt men den är rik på svavel, bentinoit och kaolin för att behandla orenheter och kan användas på ansiktet, halsen, bröst och ryggen.

Serumet (C-bright serum) är nog min favorit produkt hititlls. Den innehåller bla Cvitamin. När man lägger på den i ansiktet så svider det till rätt ordentligt men på ett bra sätt. Frågade du mig för ett tag sedan så hade jag sagt att jag inte gillar stickande känslan men nu har jag typ blivit beroende, då vet man att det funkar. Den innehåller 10% askorbinsyra som bidrar till en jämnare hudton. den förebygger ny pigmentiering med upp till 80% och har även en linjedämpande effekt. Den här produkten aktiveras när den kommer i kontakt med huden och man känner att den snabbt går ner i huden. På kvällar så rollar jag huden efter rengöring för att serumet och nästkommande produkter ska gå i djupare i huden.

Det 6:e steget är en skin brightner som inte innehåller retinol. Den ska dämpa pigmenteringar och mörka fläckar. Efter en vecka så ser jag redan hur jag böjar få en jämnare hudton. Man får inte bli rädd för ordet brightning det betyder inte att det är blekande. Det jämnar ut din hudton och tar bort pigmeteringar vilket i sin tur gör att man får en ”ljusare”/jämnare ton.

Näst sista är en dag/natt kräm  som ska skydda huden  från yttre påverkan så som utsläpp och andra föroreningar som lätt letar sig ner i porerna. Den innehåller retinol, antioxidanter och DNA-enzymer som hjälper till att reparera skada hud och förbereda huden mot framtida skador. Den är starkt antiaging och reducerar fina linjer och rynkor.

Rutinen avslutas med SPF 50 (oclipse, daily sheer broad spectrum spf 50) för att skydda huden. Nu innehåller ju den här serien starka syror så som retinol och när man syrar är det viktigt att skydda hyn mot starka UV strålar då hyn blir extra känslig under syra behandlingar. Jag hade tänkt att jag skulle sluta med syra till våren och sommarn men jag kom på att jag sällan är i solen med ansiktet och jag är ju super noga med spf och solskydd så jag kör på en månad till tänker jag så får vi se.

27947966268_cb5a372da5_o

Jag skall köra stenhårt på denna rutin  i 6 veckor nu och får inte använda några andra produkter under tiden endast ansiktsmask fick jag slänga in emellanåt. Jag har tagit lite förebilder som jag tycker ni kan stirra på så lovar jag att komma med en utvärdering om 5 veckor. Kommer också en liten story på min instagram efter 3 veckor.

Mina tankar hittils är bara positiva. Jag ser redan skillnader som jag inte upplevt tidigare i min hy så det ska bli kul att jämföra bilderna efter 6 veckor. Är det någon utav er som testat produkter från Zo skin?

 

IMG_1174

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar