Annons
Annons


Förlossningsväskan med läkarmissionen


Grattis på morsdag till alla fina mammor där ute. Jag tycker det är en lyx att få ha blivit mamma och det är verkligen ingen självklarhet som jag tar för givet. Någonting annat man inte ska ta för givet är en säker förlossning för mamma och barn. Där jag har mitt ursprung i Kongo så är en säker fölossning inte en självklarhet. Många kvinnor dör och får infektioner pga att de måste föda i sitt hem och inte på sjukhus där de kan få ordentlig hjälp.

Annons

Här i väst så snackas det mycket om den härliga förlossningsväskan som man packar klart innan det är dags för förlossningen. Jag minns när jag skulle föda Frank så packade jag ner diverse härliga grejer. Mjuka plagg, bröstvårtsnappar med creme, jag fixade en grym spelista som skulle gå på repat under värkarbetet osv. Självklart Franks första plagg också. Det är verkligen en lyxgrej att få packa den där väskan för medans vi gör det här i väst så vet inte kvinnor i länder som Kongo och Tanzania om de kommer få föda på sjukhuset.

Jag och 12 andra kvinnor har då fått lägga ihop en drömförlossningsväska som nu auktioneras ut på tradera till förmån för läkarmissionen. Auktionerna går ut om 5 timmar så jag skulle bli så glad om ni kunde gå in och buda på en valfri förlosningsväska. Min hittar du här. Du kan ochså läsa lite mer information om projektet här.

Kommentera | Translate


AnnonsLaddar