Annons
Annons


Diversity Podden


untitled-2523.jpg
untitled-2530.jpg
untitled-2511.jpg
untitled-2527.jpg
untitled-2501.jpg

Hej kompisar!

Äntligen helg va? Denna vecka vart det ju extra ledigt pga Kristi himmelsfärd på torsdagen och barnens förskola var stängd på fredagen så jag fick stanna hemma från jobbet igår. Så igår hände någonting jag och Sara planerat och pratat länge om att göra. Vi spelade in vårt första podd avsnitt. Vi signade alltså kontrakt med Acast för en månad sedan och släpper snart vårt första avsnitt. Podden heter Diversity podden och kommer handla om just mångfald. I dagens samhälle när media är så riktat och styrt så känner vi att det finns så många intressanta ämnen och personer att prata om och med. Mycket som kom tanken upp när vi pratade om vår barndom och hur svårt det var att hitta någon som man kunde se upp till och identifiera sig med. Så vill inte jag att mina barn ska växa upp allafall så det är en av anledningarna till vår podd. Vi vill inspirera och influera er med nya intryck som ni kanske inte får ta del utav någon annanstans. Vi kommer bjuda in gäster och snacka om allt mellan himmel och jord. jag hojtar till när första avsnittet är uppe.

Annons

Jag tycker ju att det är så intressant det här med girl power trenden som råder just nu. Mycket budskap om att tjejer ska hålla ihop osv men ändå när det väl kommer till kritan så gör vi inte det. Jag skrev en grej på min facebook i veckan det var en frågeställning och inget mer med det. Frågan var rätt tydlig vad den handlade om men ändå valde massa tjejer att hoppa på mig och sätta ord i min mun. 112 komentarer fick jag på det här inlägget mest av tjejer då som försökte måla upp mig till någon form av rasist och främlingsfientlig person. Det blev ganska tydligt efteråt att det hela säkerligen grundar sig i en omedveten avundsjuka eller nåt liknande. De här tjejerna har säkerligen aldrig gillat mig egentligen och såg ett tillfälle att gå till attack istället för att försöka förstå mig. Även fast jag förklarade samma sak flera gånger så kom dom efter mig med eldgafflar. Helt ärligt så är jag inte det minsta förvånad. Jag har haft svårt att hoppa på det här girl power tåget för att när det väl kommer till kritan så ställer inte tjejer upp för varandra. Vi är snabbast på att döma varandra, snacka skit bakom ryggen på varandra och har inget problem med att hugga andra tjejer i ryggen för att uppnå det vi vill. Den här facebook händelsen bekräftade bara allt det jag alltid trott, så himla tråkigt och tragiskt. Med det sagt så upplever jag absolut inte alla tjejer på detta sätt. Det finns många bra tjejer och unga kvinnor där ute som man kan lita på och bygga långsiktiga relationer med. Jag har alltid haft svårt för att umgås  i tjejgäng då jag är rätt sprudlande som person, oftast väldigt positiv, glad och gillar att prata. Väldigt social och självsäker med andra ord. Alla har inte lätt för det sociala och ser mig då som något utav ett hot. Vet inte hur många ggr tjejer som attackerat mig i tron om att jag försöker stjäla deras man hahaha så roligt. Jag hoppas ni fattar vad jag menar det är verkligen inte min mening att låta dryg ifall någon råkar uppfatta mig så. Men efter snart 30 år på denna jord så är det här en av många sidor jag lärt mig hos mina medkvinnor. Är det någon som känner igen sig i det här? eller som kan relatera och förstå, hade vart intressant att diskutera det här vidare med er i komentrasfältet.

Dress by Gina Tricot, tshirt by Zadig & Voltaire, socks by H&M, fishnet stockings by Aliexpress, sneakers by Vans and flower crow was gifted to me by IDUN.

Foto: Sara Che edit by me.

 

 

4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar